Plattegrond helen met stenen

Cluny Hill, het hotel van de Findhorn Foundation in Schotland krijgt een bijzondere manier van verzorging: het energetisch genezen met stenen. Door het plaatsen van stenen op een plattegrond van het gebouw en de tuinen, wordt de energie van een bepaalde plek versterkt of verzwakt.

“De stenen hebben hun eigen vibratie of frequentie.” legt Bert Meyer, een van de tuinmannen, uit. “Dit was al bekend bij de Zwitserse horlogemakers, die kristallen in hun horloges gebruikten. Je kunt de vibratiefrequentie van kristal namelijk door zestig delen, net als de springveren die voor horloges. De energie die de omgeving uitzendt willen we zo positief mogelijk beinvloeden en negatieve invloeden minimaliseren. We willen hiermee de tuin geven wat hij nodig heeft.” Het gaat niet om de zichtbare en tastbare elementen in de tuin, maar om datgene dat zich ertussen bevindt: de ether. Jezus zei: “Daar waar twee dingen samenkomen, ben ik.” De mens bevindt zich in de ether, maar is zich daar niet bewust van. Hetzelfde geldt voor vissen, die zich niet bewust zijn van het water om zich heen. Voor vogels zijn zich eveneens niet bewust van de lucht waarin ze vliegen.”

Edelstenen

Vanmiddag nodigde Bert mij uit om gereinigde stenen met gesloten ogen op de plattegrond van het terrein te leggen. Ik mocht daarvoor ook een muziekje uitkiezen om in de juiste frequentie te komen. Omdat de Findhorn (net als ik) al jarenlang kampt met een gebrekkig tweede chackra vond ik de CD “The temple of love” van Enigma wel toepasselijk. In de foundation is namelijk met een overschot aan vrouwen, de man-vrouw verhouding is uit balans. Toen ik mijn ogen opende na de legging, zag ik dat ik de gele calciet, de steen voor het helen van het tweede chackra, bij de buren op de golfbaan had neergelegd. Hij was dus niet op het terrein zelf terecht gekomen.

Na de legging ben ik zelf over het golfterrein heen gewandeld en ik zag dat daar veel mannen aan het golfen waren. Misschien wordt het eens tijd voor een gezamenlijke activiteit voor de vrouwen van de foundation en de mannen van de golfbaan? Of wie weet kunnen we daar ook de plattegrond helen met stenen.

Lees meer artikelen over esoterie.