Help overstroomd landbouwproject in Haïti

Ecologische projecten Etage en Agribel na zware overstroming in Haïti hebben dringend hulp nodig!

In de nacht van 4 op 5 maart is in het noorden van Haïti een waterbom gevallen. Alle stroombekkens veranderden in een razendsnel tempo in meedogenloze kolkende rivieren.

De ecologische projecten, de boerderij AGRIBEL en het opleidingscentrum ETAGE, liggen aan de oevers van de rivier aan de havenstad Port-de-Paix. De hele regio werd overspoeld met catastrofale gevolgen, ook voor de boerderij en de landbouwschool. De volledige oogst, honderden kippen, de imkerij met bijenvolkjes en een deel van de infrastructuur werden meegesleurd met de modderstroom.

Pèp Lib doet een inzamelingsactie om deze projecten te helpen.
De Belgische organisatie Pèp Lib steunt kleinschalige ondernemingen in Haïti. Ze heeft nauwe contacten met de Haïtiaanse onderzoeker Julien Deroy, initiatiefnemer van het landbouwcoöperatief ‘Agribel’ en het opleidingscentrum ‘ETAGE’. Deze leidt jongvolwassenen op tot duurzaam ondernemen in de landbouwsector.

Help overstroomd landbouwproject in Haïti. Doneer alstublieft nu. Etage en Agribel beheerd door de Koning Boudewijnstichting op het rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 – met vermelding 128/3270/00061.

Bij voorbaat hartelijk dank!

Bekijk hier de video over de overstroming:

Bekijk hier de video over het project AGRIBEL

Lees hier meer over de overstroming: https://bit.ly/SteunEtageAgribel.
Bezoek ook de website voor meer achtergrondinformatie: https://www.vzwpeplib.com.

Lees meer over Haïti.