Crowdfunding muziekproductie van Haïtiaanse protestzanger

Steun ‘Mountains to climb’ van Olwitchneider Sainclair

Vandaag vraag ik aandacht voor de getalenteerde Olwitchneider Sainclair uit Haïti. Het is in de vorm van een crowdfunding voor een nieuwe muziekproductie van deze Haïtiaanse protestzanger. Hij maakt prachtige schilderijen voor de kost. Ook zong hij protestliederen over de Haïtiaanse regering, die hem daarvoor wil straffen, waardoor hij het land uit moest vluchten.

Eerder schreef Olwitchneider een verhaal, waarin hij over de gruwelen, die het Haïtiaanse leger de bevolking aandeed. Een deel ervan was gebaseerd op de trauma’s uit zijn eigen jeugd. Hij heeft plannen om dit verhaal in de toekomst te publiceren.

Aandacht voor onrechtvaardigheid

Op dit moment is Olwitchneider in Turkije en heeft hij nieuwe getalenteerde vrienden gevonden met wie hij een nieuwe muziekproductie met een videoclip wil maken. De projecttitel is ‘Mountains to climb’. Het project is nu nog in de planningsfase, omdat Olwitchneider nog geld bijeenzamelt voor de realisatie ervan. Met het project probeert hij via zijn muziek en schilderijen te laten zien hoe je een ander leven in het buitenland kunt opbouwen, en om het verschil tussen reizen en ballingschap te tonen. Hij wil ons bewust maken van ongelijkheden en onrechtvaardigheden, die de kern vormen van de vele recente protesten en opstanden.

Olwitchneider Sainclair werd in 1995 geboren in Port-au-Prince. Hij is een spoken word-dichter die woont en werkt in Istanbul, Turkije. Hij is deels autodidact, maar profiteerde van een reeks opleidingsmogelijkheden die hem hielpen zijn talenten en interesses te ontwikkelen.

In 2015 nam hij deel aan twee poëtische schrijf- en slam-workshops met Prix Goncourt-winnaar Gaël Faye en de hiphopband Milk Coffee and Sugar aan het Franse Instituut in Haïti.

Ook nam hij deel aan een workshop met Saul Williams bij de Fondasyon Konesans Ak Libète/the Foundation for Knowledge and Liberty (FOKAL).

Meer info over de crowdfunding: https://gofund.me/19fdf46b

Lees meer artikelen over Haïti.

Bekijk hier ook kunst van Olwitchneider Sainclair.