Yahweh was een buitenaards wezen

Time Bender van Tijn Touber – boekrecensie

Charles Darwin en de Bijbel zaten er naast. De mensheid stamt niet van de aapachtigen af en is niet door God geschapen. Nee, wij zijn invasieve exoten uit een ander universum en zaten onder de plak van een dictator. En deze Yahweh was een buitenaards wezen, schrijft Tijn Touber In zijn boek Time Bender.

We komen er steeds meer achter dat onze media en maatschappij een eenzijdige indoctrine is. Deze is gestuurd door onze machthebbers, namelijk degenen met het meeste geld. (De bekende journalist Joris Luyendijk schreef daar eveneens een schokkende boek over: Het zijn net mensen.) Touber schrijft  dat buitenaardse wezens welbewust onze wereldbeleving in een kunstmatig gecreëerde beperkende perceptielus houden. Het was de bedoeling dat wij ons niet bewust zijn van andere realiteiten en slaafs onderworpen blijven aan het Experiment. In dit experiment moeten we om leren gaan met de dualiteit van goed en kwaad. Van daaruit kan de mens weer verder groeien naar de vierde en de vijfde dimensie.

Lucifer en de vijfde dimensie

In het verhaal ontmoet de hoofdpersoon de buitenaardse figuur Time Bender in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. Deze vertelt dat het wereldbeeld van de mens niet klopt en dat er heel veel geavanceerde buitenaardse wezens zijn op verschillende planeten uit verschillende tijden en dimensies. Een aantal buitenaardse rassen hebben het menselijk ras gecreëerd en op de aarde gezet met de beste bedoelingen. Alleen snappen de mensen dat nog niet omdat ze nog in de derde dimensie leven.

Vanaf dat moment komen er verschillende spirituele menselijke en buitenaardse leraren op zijn pad, die hem steeds een stukje van de kosmische waarheden uitleggen. Onder hen is ook de gevallen engel Lucifer in een ijskoude flat in Amsterdam. Hij legt hem uit dat het kwaad in de wereld noodzakelijk is, opdat de mens zich meer bewust wordt en daardoor verder kan groeien naar de vierde en vervolgens naar de vijfde dimensie. Na het verstrijken van de jaren en diverse reizen naar exotische oorden, nemen de leraren afscheid en is het aan Touber om zijn opgedane inzichten op te schrijven in deze roman.

De Celestijnse Belofte

Het verhaal is in een vlotte stijl geschreven en je leest het in een adem uit. Maar de vele uitleggingen, namen en termen nemen toch wel de vaart uit het verhaal. Het geheel doet me ook sterk denken aan De Slinger van Foucault van Umberto Eco, waarbij het verhaal compleet wordt ondergesneeuwd door de erudiete feiten en esoterische filosofie. Gelukkig treedt Touber hier minder in detail dan wat Eco doet, zodat het verhaal uiteindelijk wel makkelijk leesbaar is.

Nog meer doet dit boek mij heel erg denken aan de Celestijnse BelofteHet Tiende Inzicht en Het Geheim van Shambhala van James Redfield. Dus wie een Redfield fan is, kan zeker zijn hart ophalen bij dit boek van Tijn Touber. Net als Touber reist de hoofdpersoon van Redfield de wereld af, ontmoet hij spirituele leiders en komt hij op de meest magische plekken. Ook Redfield spreekt van andere dimensies en vorige levens en de spirituele reis van de ziel. De boeken van Redfield hebben echter een spannendere verhaallijn, omdat de hoofdpersoon steeds wordt uitgedaagd. Bij de Time Bender is dat niet zo, daar vertellen de personages hem steeds een stuk van hun geschiedenis. Ookal komt het verhaal over als een kapstok om zijn gedachtenwereld aan op te hangen, toch vind ik het boek een waardevolle aanvulling op het huidige dominante wereldbeeld van de evolutietheorie.

Stephen Hawking

En zoals de beroemde wetenschapper Stephen Hawking over ons onmetelijke en daardoor onbegrijpelijke universum zei: ‘To my mathematical brain, the numbers alone make thinking about aliens perfectly rational. The real challenge is to work out what aliens might actually be like.’ Ja inderdaad, denk ik dan. Het is te makkelijk om mensen, zoals Janet Ossebaard en Terrence McKenna die buitenaardse of andere onzichtbare wezens, hebben gezien, stelselmatig weggezet als ‘gekkies’.

Het is toch vrij aannemelijk dat er in dit immense universum ook andere levensvormen zijn dan alleen maar op de aarde? En waarom denken de meeste wetenschappers dat de mens de slimste diersoort is, die er bestaat? De kans is vrij groot dat slimmere buitenaardse wezens ons allang in de smiezen hebben en ons al millennialang bestuderen. Misschien zijn we wel te blind of te dom om ze met het blote oog waar te nemen. Of misschien zijn we zo vertrouwd met ze, dat we ze niet meer bewust waarnemen. Wellicht kunnen we ze in een andere dimensie beter zien.

Gekkies

En de waarheid waarnemen, wat betekent dat? Wat is de waarheid? Ik geloof niet in 1 waarheid, net als dat de RIVM, het NOS en onze regering niet de Volle Waarheid in pacht heeft. Oja, en wat onze perceptielus betreft: die is nu wel heel erg beperkend, want de afgelopen weken gaat het voor meer dan 90% over coronagerelateerde onderwerpen. Hoe klein wil je je wereldbeeld dan hebben? Waar is het andere nieuws gebleven? Om niet geheel te verzanden in de coronaterreur van de mainstream media, ben ik ook andere visies gaan bekijken. Ik geloof namelijk dat wat de zogenaamde ‘gekkies’ beweren zo gek nog niet en het onderzoeken waard is.

Lees meer esoterische artikelen.

Time Bender [Nederlandstalig]€ 21,00Op voorraad. Vandaag besteld, dinsdag in huis Koop bij bol.com