Wat heb ik met Haïti?

En waarom heb ik een crowdfunding aangemaakt op GoFundMe?

Ik zal me eerst eens even voorstellen: Ik ben Anne Marie de Haan, 51 jaar en ik kom uit Nederland. Een van de vele dingen die ik doe is het schrijven van een thriller, waarin een goede vriend van een van de hoofdpersonen uit Haïti komt. Gedurende het schrijfproces begon ik deze fictieve Haitiaan steeds interessanter te vinden, dus kreeg ik een heleboel inspiratie voor een tweede boek, waarin hij de hoofdrol zal spelen. Om dit personage geloofwaardig neer te kunnen zetten, ben ik de afgelopen maanden in de boeiende geschiedenis, cultuur en spiritualiteit van Haïti gedoken. Op dit moment kan het alleen online of via boeken.

Waarom deze crowdfunding?

Tijdens mijn zoektocht naar de cultuur van Haïti, stuitte ik op een facebookgroep over Haitiaanse kunst, die verbonden was aan een stichting. Zij vroegen mij om een donatie, die ik gaf. Maar tot mijn grote teleurstelling bleek deze donatie vooral ten goede te komen aan tentoonstellingen over reeds overleden kunstenaars. Ik wil juist levende kunstenaars steunen, omdat zij het extra geld goed kunnen gebruiken en omdat Haïti een land is met veel arme mensen. Ik raakte in gesprek met de jonge kunstenaar en leraar Lesly Pierre Paul, die me vertelde dat hij een crowdfunding wilde gaan opzetten voor een studiereis met zijn leerlingen. Ik bood aan om hem als vrijwilliger hierbij te helpen, vandaar dat de crowdfunding op mijn naam staat. Ik wil graag zo transparant mogelijk zijn, dus ik ben van plan om de komende weken steeds interviews met betrokkenen te plaatsen. Houd daarom hier de updates in de gaten. Klik hieronder op de afbeelding om meer te lezen over de crowdfunding.

Lees meer over Lesly Pierre Paul en zijn kunstacademie.

Lees meer over mij.

Ik wil jullie vragen beantwoorden. Jullie kunnen ze stellen in het formulier hieronder.

[wpforms id=”469″ title=”false”]