Anne Marie de Haan

Foto is gemaakt door Manon Bruininga

Ik ben Anne Marie de Haan. Schrijven is mijn passie met een brede interesse in de multiculturele samenleving, de natuur en ons milieu. Ik houd ervan om in de natuur te werken als heggenvlechter en in een permacultuurtuin.

Sinds 1995 schrijf ik voor diverse opdrachtgevers zoals kranten, tijdschriften en websites van bedrijven en organisaties. Lees hier een selectie van mijn artikelen. In 2022 schreef ik de literaire thriller Fatima’s Hand.

Daarnaast werk ik in verschillende tuinen en natuurgebieden. Mijn voorkeur gaat uit naar permacultuurtuinen en projecten. Ik heb met veel interesse de permacultuurcursus gevolgd en diverse ecologische projecten en ecovillages bezocht. Lees hier meer over.

Al die verschillende dingen doe ik onder de naam Organisatiebureau Tanfana. Tanfana is de Godin van de oceanen en waterwegen. Voordat het Christendom zijn intrede deed werd zij vereerd in Nederland en Duitsland. Ik voel een verbondenheid met haar en een duidelijke oproep aan de mens om respectvoller met water, de rivieren, de zeeën, oceanen en de hypergevoelige bezielde wezens die daarin wonen, om te gaan. Ik probeer daarom zelf ook geen (of zo min mogelijk) chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken en ik consumeer al jarenlang geen zeedieren of andere dierlijke producten meer. Zodra ik een huis met tuin vind, ben ik van plan om dan ook een composttoilet te gebruiken, want uitwerpselen zijn niet goed voor het oppervlaktewater, maar wel goed om compost van te maken.

Sieraden

Mirjana Scheepens van Larimares Art maakte op de drempel van 2016 en 2017 dit prachtige schilderij voor Tanfana’s Twinflame, mijn voormalige webshop met handgemaakte sieraden.

Ik koos Mirjana om dit schilderij voor Tanfana’s Twinflame te maken, niet alleen omdat zij mooie schilderijen maakt, maar ook net als ik veel affiniteit heeft met het goddelijke, esoterische, duurzame en net als ik in Nijmegen woont, waar de Waal doorheen stroomt.

De handgemaakte sieraden verkoop ik nog steeds, maar die kun je nu bekijken op de webshop van 64poortennaarzelfkennis.nl.

Tanfana door Mirjana Scheepens