Vegan eetclubs in Gelderland

Steeds meer mensen willen overstappen op 100% plantaardig voedsel. Sommigen zijn van plan dat part-time te doen, maar anderen zouden het liefst helemaal ‘voor het echie’ gaan. Maar hoe doe je zoiets? En hoe doen andere (wannabe) vegans dat dan? Op internet kun je tegenwoordig steeds meer tips en recepten vinden, maar deze werken het best wanneer je in contact komt met mensen die je al voor zijn gegaan en die je in levende lijve tips kunnen geven wat de gezondste en de lekkerste alternatieven zijn. Daarom worden er regelmatig vegan etentjes en pot lucks georganiseerd, waar dit op een gezellige manier uitgewisseld kan worden. De afgelopen jaren heb ik bij verschillende clubs mogen aanschuiven en heb ik zelf ook wat potlucks georganiseerd. Ik heb voor jullie wat groepen en vegan initiatiefnemers op een rijtje gezet, waar jullie welkom zijn:

Arnhem

Laurie organiseert vegan en vegetarische etentjes en high teas. Houd haar pagina Lauriekoek.nl in de gaten. Ook Marja de Jong organiseert vegan potlucks in combinatie met haar huiskamerconcerten. Op haar facebookpagina staat meer informatie.

Apeldoorn

Vega vrijdag organiseert veganistische en veganistische etentjes in diverse restaurants in en rondom Apeldoorn. Bekijk hun website voor de data.

Enschede

Twente Vegan: De leukste vegan club die ik tot nu toe ben tegengekomen. Deze mensen gaan iedere maand trouw met elkaar uit eten en vormen een echte vriendengroep waar je hartelijk welkom bent. Ze schrijven ook regelmatig recensies over de vegan vriendelijke restaurants in de omgeving. Bekijk hun website: www.twentevegan.nl/

Groningen

Rik Joosten en zijn vegan vrienden organiseren regelmatig vegan etentjes en zelfs vegan reizen. Ze hebben geen website, maar zijn wel te vinden op facebook. Je kunt hem ook een mailtje sturen om te vragen of hij jou op de hoogte houdt van vegan activiteiten in het Noorden des lands freepiggy@live.nl

Vegan Oost-Nederland

Nijmegen

In Nijmegen verzamelen veganisten zich in de facebookgroep. Daar organiseren verschillende mensen potlucks en etentjes.

Kun je met de bovenstaande informatie niet uit de voeten, bekijk dan ook de website van Vegan events. Hier vind je een actueel overzicht van allerlei vegan evenementen door het hele land, van potlucks, tot diners, vakanties en festivals.

Organiseer je zelf een potluck of een etentje, dan mag je dit ook vermelden op de facebookpagina van Vegan Oost-Nederland.