Startup Progression Society Art School Haïti

Twee jaar geleden maakte ik kennis met deze leuke kunststudenten uit Port-au-Prince, die graag op studiereis wilden. Rony Elistene, een van deze veelbelovende studenten is afgestudeerd en is ook kunstdocent geworden. Nu wil hij zelf een schilderschool beginnen, de Startup Progression society art school Haïti.

Rony zegt: “Mijn schilderschool telt momenteel 33 leerlingen die ik in twee groepen heb verdeeld. In de eerste groep zitten er 22, in de andere 11.. Met de eerste groep werk ik op donderdag en vrijdag en met de tweede groep op zaterdag en zondag. Ik kan niet met de twee groepen tegelijk werken, want dat is teveel. Ik mag tijdelijk gebruik maken van de ruimte van een vriend, maar deze kan ik niet afsluiten. Van mijn vriend mag ik hier zitten, totdat ik genoeg geld heb ingezameld om ergens een lokaal te huren.

Er hebben zich al veel kinderen aangemeld, maar die staan op een wachtlijst. Zodra ik voldoende geld heb om een lokaal te huren, dan worden ze toegelaten.

Op dit moment vraag ik dus donaties voor een lokaal en voor stoelen, want de kinderen zitten nu op kistjes voor bramen. Daarnaast heb ik ook geld nodig voor schildermaterialen.”

Help leraar Rony zijn droom te vervullen om jong kunsttalent les te geven. Het geld wordt besteed aan de lokalen en schildermateriaal voor de kinderen.

Volg Rony Elistene op: Facebook

Instagram

Lees ook mijn eerder gepubliceerde artikel over Rony Elistene.

Klik hier voor meer informatie of te doneren.

Kerstactie: Als je in december 2022 via de website Fatima’s Hand bestelt, dan gaat er deze maand per gekocht exemplaar 5 euro naar de Startup Progression Society Art School Haïti van leraar Rony Elistene.