13 april Schrijfcafé en creatieve workshops Limosterrein

Ignite Wellbeing Series: Spark Joy, Douse Smoke, Rekindle Wellbeing

De mensen van Dar al Yasmin uit Nijmegen organiseren regelmatig speelse en leerzame activiteiten voor nieuwkomers. Hierbij zijn uiteraard ook mensen die hier al langer wonen van harte welkom. Het is immers de bedoeling dat we met elkaar in contact komen op een leuke en creatieve manier!

13 april organiseert Dar al Yasmin een workshopdag, waarbij ik de deelnemers grappige speelse schrijfopdrachten geef tijdens schrijfcafé. Het thema zal zijn: Ignite Wellbeing. We gaan hiermee aan de slag. Iedereen mag meedoen of hij of zij nou goed kan schrijven of niet. Het gaat er niet om dat we perfect schrijven, maar dat we onze creativiteit stimuleren. We zoeken naar mooie woorden, aangrijpende zinnen, naar grappen, dialogen en een beetje poëzie.

Deze workshops worden er op 13 april gegeven:

  • Visual story telling
  • Yoga and pranayama
  • Art, breathing and smoking
  • Writing cafe
  • Building resilience through play
  • Inner Balance
  • Theatre Improvisation

Het programma begint om 12:30 uur en eindigt om 17:30 uur.

Adres: De Muze, Limoslaan 25, Nijmegen.

Opgave en meer informatie kun je binnenkort vinden via deze link.

De geschiedenis van het schrijfcafé

Het schrijfcafé Nijmegen is in 2009 opgericht door de Nijmeegse schrijvers Hanneke Beld en Marcel Goedegebuure. Door de jaren heen nodigden zij ook Nijmeegse collega-schrijvers, zoals ik, uit om het Nijmeegse schrijverscafé te faciliteren.

Hanneke: ‘De doelen van het schrijfcafé zijn: ideeën bedenken, jezelf aan het schrijven krijgen en elkaar inspireren. Schrijven is leuk. Iedereen die vermoedt dat hij of zij schrijven leuk vindt, is welkom. We lezen elkaar af en toe voor en vragen om feedback mag, maar hoeft niet. De organisatoren dragen zelf bij aan het schrijven en als deelnemer kun je desgewenst ook opdrachten inleveren.’

Ik ken Hanneke Beld en Marcel Goedegebuure als zeer enthousiaste, uiterst creatieve en inspirerende mensen en ik heb graag met hen samengewerkt. Lees meer over het schrijfcafé.

Mijn naam is Anne Marie de Haan en naast het geven van workshops ben ik onder meer schrijfster van fictie en non fictie. Hier lees je meer over mij.

Stichting Dar al Yasmin

We gaan dit jaar regelmatig schrijfcafé’s organiseren in samenwerking met Dar al Yasmin. De stichting Dar al Yasmin is gericht op ontmoeting en verbinding. Dar al Yasmin wil onze samenleving op lokaal en mondiaal niveau verrijken door het bevorderen van kruisbestuivingen tussen de Arabische en Europese cultuur. Maar inmiddels is gebleken dat mensen uit alle windstreken van de wereld meedoen met hun activiteiten en zelf ook leuke creatieve activiteiten organiseren.

Het affiche is ontworpen door Mohamed Abdelsalam. Hij geeft ook een workshop op 13 april en tussen 18 april en 13 juni een international art course bij de Lindenberg, Nijmegen.