Eddy Jerome uit Haïti wil vuilophaaldienst starten

En ik wil hem helpen

Eddy Jerome uit Haïti wil een vuilophaaldienst beginnen, maar hij heeft geen geld om dit te financieren. Hij ziet het belang van een opgeruimde straat, zeker nu er pas nog een aardbeving is geweest, waardoor er grotere kans is op uitbraken van ziektes.

Net als veel andere Haïtianen is Eddy arm en leeft hij met zijn vrouw en kindje in een armoedig huisje. Zijn familie is de wanhoop nabij, want er is te weinig geld om van te leven en Eddy en zijn vrouw zitten al maanden lang zonder werk. Toch willen ze de moed niet opgeven om een beter bestaan voor henzelf en hun omgeving op te bouwen.

Ik wil Eddy en zijn familie graag helpen en ben op zoek geweest naar fondsen, die zijn initiatief kunnen ondersteunen, maar ik heb er nog geen gevonden, die hem een kans kan geven. Het beste is, dat hij zich aansluit bij bestaande initiatieven. Een van de initiatieven, met wie ik binnenkort ga praten is Pep Lib uit België. Zij ondersteunen onder andere het landbouwproject Etage Agribel in Haiti. Daarnaast willen zij ook kleine ondernemers in Haïti gaan steunen.

De komende maanden ga ik me bezighouden met het zoeken naar een oplossing voor Eddy en zijn gezin. Niet omdat ik denk dat ik heel Haïti kan helpen, maar omdat ik iets wil doen voor mensen zoals zij, terwijl de rest van de wereld al te lang heeft weggekeken. Ik houd jullie op de hoogte.

Zijn er mensen, die denken dat ze nog goede tips hebben hiervoor, laat het me vooral weten! Zijn er mensen die ook mee willen helpen? Neem dan vooral contact op! Alvast bedankt!

Lees meer over Haïti.