Revolutionair vliegtuig zonder co2 uitstoot (Archief artikel uit 2007)

In 2020 verdubbelt in de EU het aantal vluchten, dus de CO2-uitstoot moet omlaag. Elektrisch vliegen op zonne-energie is al mogelijk.

Door Anne de Haan

DELFT/NIJMEGEN 8 juni 2007. De EU verwacht dat er in 2020 twee keer zoveel vliegtuigen gaan vliegen. Dit wordt een probleem, omdat de huidige CO2 uitstoot nu al teveel is. Met zoveel vliegtuigen moet de co2 uitstoot drastisch verminderd worden, om de opwarming van de aarde te beperken. De huidige vliegtuigtypes kunnen hier nooit aan voldoen dus staat de TU voor de uitdaging een revolutionair vliegtuig te ontwerpen dat de CO2 uitstoot drastisch vermindert. Ingenieur Meine Oosten is de initiatiefnemer van het DELcraFTworks-project. Hij stelde een team van tien jonge genieën uit China, Marokko, Ierland, België en Nederland samen om technische oplossingen te vinden voor dit internationale probleem.

Oosten: “Het huidige vliegtuig moet allerlei fronten verbeterd worden: Het is niet zo dat je een dingetje kunt veranderen en dan is het goed. Zo moeten de motoren schoner zuiniger en stiller. Maar een nieuw ontwerp moet ook minder weerstand hebben waardoor het zuiniger vliegt . Daarnaast moeten nieuwe materialen het vliegtuig lichter maken. De faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek heeft op allerlei gebieden specialisten in huis, die hun expertise kunnen combineren.”

Zo gaan de specialisten werken aan een betere stroomlijn, die minder energie vreet dan die van een traditioneel vliegtuig. “Het huidige model vliegtuigen biedt veel weerstand, wat veel energie kost”, legt Oosten uit. “Een vliegtuig waarbij de romp geminimaliseerd wordt en zonder staart, zou 30% minder weerstand op kunnen leveren. We denken niet meteen aan een vliegende schotel, zoals op de afbeelding van onze website. Deze is ontworpen door een kunstenaar om mensen aan te trekken die ‘out of the box’ denken.Qua vorm denken we eerder aan een romp die geïntegreerd is in de vleugel,waarbij de passagiers in de vleugel zitten. Veel militaire vliegtuigen, zoals de B2-bommenwerper hebben reeds de vorm van een vliegende vleugel. Vormen zoals van een boemerang of van een ellips bieden ook minder weerstand in de lucht.”

Naast de winst die er uit de vormgeving gehaald kan worden, gaat DELcraFTworks proberen om een vliegtuig te ontwikkelen dat helemaal geen CO2- uitstoot produceert. “Energiecentrales werken al met bio-brandstoffen, die minder CO2-uitstoot veroorzaken. In samenwerking met de universiteit Nijmegen onderzoeken wij of bio-brandstoffen ook voor vliegtuigen gebruikt kunnen worden. Vliegen op elektriciteit onderzoeken we ook, want elektriciteit veroorzaakt geen CO2-uitstoot. Maar dat is nog een wild idee, dat we uit willen werken de komende vier jaar.”
Compleet milieuvriendelijk vliegen met zonne-energie gaat wellicht ook tot de mogelijkheden behoren. Oosten: ”Er wordt al mee geëxperimenteerd in België. Daar sturen ze onbemande zonne-energie vliegtuigjes een half jaar de atmosfeer in. Deze vliegtuigjes kunnen zo lang in de lucht blijven omdat een batterij overdag door de zon wordt opgeladen, zodat deze ’s nachts kan worden gebruikt. Momenteel is het rendement zonne-energie nog onvoldoende voor personenvervoer. De batterijtechniek is nog volop in ontwikkeling.”

Delft is als eerste instituut bezig met het ontwikkelen van een vliegtuig dat minder CO2 uit zal stoten. Er zijn wel andere instituten bezig geweest met het ontwikkelen van een geluidsvriendelijk vliegtuig. Het Massachusetts Institute of Technology en de universiteit van Cambridge lanceerden vorig jaar een ontwerp voor een stiller vliegtuig. “De truc is dat zij de motoren bovenop de romp plaatsen, waardoor het geluid naar boven wordt gekaatst, in plaats van naar de aarde. Hoewel de herrie hiermee wordt gereduceerd, gebruikt zo’n vliegtuig niet minder brandstof. Het project in Delft is het eerste ter wereld dat op verschillende fronten milieuvriendelijkere vliegtuigen gaat ontwerpen.

© Karmijntekst

(Web)redactionele hulp nodig bij een wetenschappelijk artikel?
Neem contact op met Karmijntekst: info@karmijntekst.nl
of 024-7519228.

Geef een reactie