Drink duurzaam met ReBottle

Door Lars van den Bogaart

We vervuilen de oceanen telkens meer met plastic. Niet gek, het is nou eenmaal spotgoedkoop te produceren, geen wonder dat we het zoveel gebruiken. Maar eenmaal geproduceerd, vergaat het nóóit meer! In de komende 10 jaar zal de productie van plastic met 40% toenemen. Als we niets tegen de plasticsoep ondernemen, zal er in 2050 qua gewicht meer plastic in zee zijn dan vis. Dus ban het plastic, drink duurzaam met ReBottle.

Na stil te hebben gestaan bij de gedachten hoeveel plastic er terecht komt in de oceanen hebben Thymen en Lars twee jonge ondernemers besloten om in actie te komen. Ze hebben ReBottle op gericht met de missie “plastic wegwerpflessen moeten de wereld uit”.

ReBottle gaat dit bereiken door Retap glazen waterflessen. Heel goed voor het milieu omdat we dan geen plastic wegwerpflessen meer hoeven te gebruiken. Een gemiddelde gebruiker zorgt ervoor dat 200 plastic wegwerpflesjes per jaar niet meer gemaakt hoeven te worden. Dit alleen al zorgt voor 5 kilo minder plastic per jaar in de oceanen.

rebottle
rebottle

Ik hoor jullie al denken. Glas? Valt dat niet zomaar kapot? De waterflessen zijn gemaakt van laboratorium glas. Dit is heel sterk glas. ReBottle is zo zeker van de kwaliteit van de glazen waterflessen dat ze zelfs een levenslange garantie aanbieden. Dus ban het plastic, drink duurzaam met ReBottle.
Wil jij ook het verschil maken voor een beter milieu? Wissel mee met ReBottle!

Lee meer artikelen over het milieu.